KFUM og KFUK

KFUM og KFUK er en kirkelig børne- og ungdomsbevægelse, som arbejder med børneklubber, teenklubber, konfirmandklubber, festivals, musik- og dramagrupper, stævner og sommerlejre.

I KFUM og KFUK møder du kristendommen gennem fortællinger og aktiviteter. Vi sætter dialog og rummelighed i centrum, og der er plads til alle. Det er ikke et krav, at du tror på Gud for at være med. Der er plads til både tro og tvivl. KFUM og KFUK formidler det kristne budskab på en måde, der er relevant for børn og unges liv og hverdag.

I alt har KFUM og KFUK ca. 9.000 medlemmer i Danmark, heraf 1.500 frivillige ledere fordelt på ca. 130 foreninger i hele landet.

 

KFUM og KFUK’s formål
“KFUM og KFUK i Danmark er en børne- og ungdomsbevægelse, som har til formål at forkynde evangeliet om Jesus Kristus.”

Det formål bliver ofte genfortalt med ordene: “Børn og unge skal vide, de kan tro på Gud – og at Gud tror på dem.”

Talemåden udtrykker vores forankring i det kristne, men også vores åbenhed, da det ikke er et krav, at man tror på Gud for at være medlem af KFUM og KFUK. Men vi vil gerne give alle muligheden for det.

 

Hvad betyder KFUM og KFUK?
KFUM og KFUK står for Kristelig Forening for Unge Mænd og Kristelig Forening for Unge Kvinder. KFUM og KFUK har eksisteret siden 1878. KFUM og KFUK er en ikke-uniformeret børne- og ungdomsbevægelse. KFUM og KFUK er en del af verdens største og ældste ungdomsbevægelse, YMCA og YWCA, med 45 mio. medlemmer i 125 lande.

 

Du kan læse mere om KFUM og KFUK på landsbevægelsens hjemmeside www.kfum-kfuk.dk

 

Se video om KFUM og KFUK